vijf elementen cirkelsDe overgang en de vijf elementen - Online scholing

De traditionele Chinese geneeskunde heeft een heel eigen visie op de overgang. Het wordt gezien als een periode waarin de vrouw tot volle bloei is gekomen en haar wijsheid mag gaan delen met haar omgeving. Bij sommige vrouwen zijn er allerlei klachten in deze fase, die vaak te herleiden zijn naar leefstijl en emoties.

In dit webinar nemen we de leer van de vijf elementen en de typologie van de vrouw als uitgangspunt. Dit geeft inzicht in de oorzaak en de achtergrond van klachten en biedt meer mogelijkheden om de behandeling af te stemmen op de individuele vrouw.

Deze online training is een verdieping en uitbreiding op de driedaagse training “De Vrouw, menstruatie en overgang” en om je in te schrijven is het nodig dat je deze gevolgd hebt.

Inhoud:

  • Korte herhaling van de fysiologie van de vrouw tijdens de overgang vanuit een westers perspectief en vanuit de visie van de Chinese geneeskunde
  • Typologie van de vrouw vanuit de visie van de vijf elementen
  • Relatie van deze typologie naar de verschillende klachtenpatronen in de overgang
  • Uitleg van behandelmogelijkheden en afgestemde protocollen

Geacrediteerd door KTNO, FAGT, Verbond van energetisch therapeuten en VNRT voor 5B-punten. 

Bij de training ontvang je vooraf een uitgebreide Powerpoint, waarin alle protocollen duidelijk zijn beschreven. Na het maken van een digitale eindtoets ontvang je een certificaat. Het webinar is live en je krijgt ruim de gelegenheid om je vragen te stellen\

Op dit moment zijn er nog geen datums gepland.
Probeer het later nog eens of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Wanneer een nieuwe cursus of webinar is gepland krijgt u daar automatisch bericht van.
Verder sturen we slechts enkele keren per jaar een nieuwsbrief.
U kunt zich te allen tijde weer afmelden.