Inleiding

vrouwenklachten

Terra Ming biedt speciale behandelingen gericht op vrouwenklachten. Menstruatie, overgang en menopauze kunnen gepaard gaan met allerlei symptomen, die invloed hebben op zowel de fysieke als de emotionele toestand van de vrouw.
De Chinese Geneeskunde heeft van oudsher een lange traditie en ervaring in het behandelen hiervan. Door deze kennis te combineren met de hedendaagse visie worden goede resultaten bereikt.

Els Matthijssen is afgestudeerd als acupuncturist op dit onderwerp en als docent hierin gespecialiseerd.

De behandelingen worden ondersteund met voeding- en leefstijladviezen om de vrouw nog meer ondersteuning te bieden. Hierdoor kan ze zich optimaal vrouw voelen in iedere fase van haar leven.

Menstruatie

vrouwenklachten 2Wanneer er voldoende "Qi"en "Bloed" is in het lichaam en dit onbelemmert stroomt verloopt de menstruatiecyclus zonder klachten. Hooguit is er sprake van een licht oncomfortabel gevoel bij het begin van de menstruatie.

PMS symptomen zoals hoofdpijn, gespannen borsten, pijnklachten en emotionele klachten geven aan dat er een verstoring in het lichaam is. Ook een onregelmatige cyclus met veel of weinig bloedverlies, stolsels in het menstruatiebloed zijn tekenen hiervan.

Weinig bloedverlies kan betekenen dat er “leegtes” zijn in het lichaam. Dit beeld komt regelmatig voor na langdurig pilgebruik en kan invloed hebben op de vruchtbaarheid van de vrouw. Hevige menstruaties kunnen behoorlijk uitputtend zijn en uiteindelijk leiden tot tekorten.

Het is goed om dit te laten behandelen, want een kleine verstoring kan leiden tot ernstigere gezondheidsproblemen.

In de aanloop naar de overgang kunnen klachten verergeren en het is aan te raden om deze te laten behandelen, terwijl de vrouw nog menstrueert, omdat in de Chinese geneeskunde de behandeling wordt afgestemd op het verloop van de cyclus. Dit maakt het mogelijk om effectiever te behandelen. Daarnaast zijn menstruatieklachten vaak een voorbode van overgangsklachten, omdat de onderliggende verstoring niet verdwijnt wanneer de menstruatie gestopt is.

Klachten zijn goed te behandelen met voetreflexmassage en/ of acupunctuur. Bij ernstigere klachten zoals endometriose zullen hierbij kruiden geadviseerd worden.

Overgang

vrouwenklachtenDe menopauze betekent een grote verandering in het lichaam van de vrouw. Het is enigszins te vergelijken met de puberteit, toen de vrouw de mogelijkheid kreeg om zwanger te raken. Nu houdt de menstruatie op en is het het begin van een levensfase waarin vrouwen sterker hun eigen pad kunnen volgen en hun spiritualiteit gaan ontwikkelen.

Wanneer de vrouw in balans is kan dit proces zonder klachten verlopen.

Echter bij veel vrouwen is dit evenwicht in min of meerdere mate verstoord. Hierdoor kunnen zowel lichamelijke als emotionele klachten voorkomen zoals slecht slapen, opvliegers, nachtzweten, hartkloppingen, concentratiestoornissen, stemmingswisselingen enz.

Dit alles kan het leven behoorlijk ontregelen en soms wel jaren duren.

Voetreflexbehandelingen en /of acupunctuur kunnen gecombineerd met voeding- en leefstijladviezen een sterke vermindering van klachten geven.

Speciaal voor vrouwen in de overgang heb ik de cursus “Natuurlijk door de overgang” ontwikkeld.

Deze site maakt gebruik van cookies.

Als u uw browserinstellingen niet wijzigt, gaat u daarmee akkoord. Meer weten

Sluiten