route naar herstelInmiddels zijn er veel mensen die moeizaam herstellen en klachten blijven houden na het doormaken van de infectie met Covid-19. Hierbij horen o.a. vermoeidheid, reuk en- of smaakverlies, cognitieve verstoringen en spierpijn. In de workshop worden deze klachten vanuit de invalshoeken van de reguliere geneeskunde, de natuurgeneeskunde en de traditionele Chinese geneeskunde bekeken. Door massage, begeleiding en een duidelijke route ondersteun je het versterken en hervinden van energie, vitaliteit en gezondheid. Je krijgt inzicht in de onderliggende oorzaken vanuit de verschillende visies en bent na het volgen van de workshop in staat om klachten te analyseren, te evalueren en aan de hand daarvan een goede behandeling te geven.

Je leert een behandelprotocol, vooral ook goed afgestemd op het energielevel van degene die je behandelt. In dit protocol komen de visies samen en ontvouwt zich vandaaruit een optimale behandeling.


Studiemateriaal

Bij deze nascholing zit een syllabus met uitgebreid lesmateriaal, waarin alle ins en outs vanuit de verschillende visies worden besproken. De syllabus kan prima als naslagwerk gebruikt worden.

Het massage protocol is stap voor stap uitgewerkt en beschreven. Iedere greep wordt begeleid met een foto, zodat je er meteen mee aan de slag kunt. Daarnaast is er een filmpje van de gebruikte punten, dat je eventueel aan je cliënten mee kunt geven ter ondersteuning.

Voor wie

Afgestudeerde voetreflextherapeuten of zij die minimaal 2 jaar opleiding hebben gevolgd. Basiskennis van de functies van de Chinese organen, meridianen en ziekteoorzaken is vereist.

Opbouw workshop

De ochtend bestaat uit theorie, we behandelen:

  • Westerse visie op het immuunsysteem
  • TCM visie op het immuunsysteem 
  • Wat is een virus en wat maakt je vatbaar
  • Metafysische achtergrond van een virale infectie
  • De invloed van overgewicht en hoge bloeddruk
  • De invloed van leptine en laaggradige ontstekingen
  • TCM visie op pathogenen
  • TCM visie op klachten na het doormaken van een infectie

In de middag:

  • Leer je onder deskundige begeleiding het herstel protocol
  • Onderga je de massage

Geaccrediteerd door FAGT, KTNO, VBAG, VNRT en VIV

Op dit moment zijn er nog geen datums gepland.
Probeer het later nog eens of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Wanneer een nieuwe cursus of webinar is gepland krijgt u daar automatisch bericht van.
Verder sturen we slechts enkele keren per jaar een nieuwsbrief.
U kunt zich te allen tijde weer afmelden.